ELEKTRISCHE ROADTRIP: JAGUAR I-PACE WERKT IN LOS ANGELES LAATSTE TESTS AF IN AANLOOP NAAR ONTHULLING IN 2018

 

Jaguar I-Pace

  • De Jaguar I-PACE werkt de finale valideringstests af in de aanloop naar zijn wereldwijde onthulling begin 2018.
  • Prijzen en specificaties worden bekendgemaakt in maart 2018. De wagen zal vanaf dan ook officieel besteld kunnen worden.
  • Ruim 200 productieprototypes legden al 2,4 miljoen kilometer af en werden al 11.000 uur lang getest.
  • Bekijk de roadtrip met de I-PACE langs de westkust van de VS, van Sunset Boulevard in Los Angeles naar Morro Bay in San Luis Obispo.

 

Los Angeles, VS, 6 december 2017

Eén jaar nadat de I-PACE Concept voorgesteld werd op de LA Auto Show, is Jaguar terug in Los Angeles met een productieprototype van de I-PACE voor de laatste rijbereik- en levensduurtests in de aanloop naar de officiële wereldwijde onthulling van de wagen in 2018.  Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de  elektrische SUV. Duizenden potentiële klanten klikten op www.jaguar.com al op de “Ik wil er één”-knop om een voorafbetaling te doen of aan te geven dat ze sterk geïnteresseerd zijn in de wagen. Zij zullen niet alleen vooraan in de rij staan wanneer de wagen in maart officieel besteld zal kunnen worden. Enkele gelukkigen werden bovendien uitgekozen om samen met de ingenieurs van Jaguar een aantal laatste valideringstests te doen met prototypes van de wagen.

Ann Voyer uit Pasadena vroeg Jaguar of de I-PACE een voldoende groot rijbereik had voor haar favoriete roadtrip langs de westkust van Californië. Om haar vraag te beantwoorden, namen de ingenieurs van Jaguar haar mee tijdens een langeafstandstest met één enkele oplaadbeurt. Het productieprototype van de I-PACE reed met één oplaadbeurt van zijn geavanceerde lithium-ion batterij 322 kilometer van Sunset Boulevard in Los Angeles naar Morro Bay in San Luis Obispo.

Ian Hoban, Jaguar Vehicle Line Director, verklaarde: “Na 2,4 miljoen testkilometers wereldwijd is de I-PACE klaar voor productie en heeft hij aangetoond met één enkele oplaadbeurt grote afstanden te kunnen afleggen. De eerste zuiver elektrische Jaguar op basis van batterijtechnologie zal ook snel opgeladen kunnen worden. Onze doelstelling is om de batterij van leeg naar 80% te kunnen opladen in de tijd die je nodig hebt om een korte pauze te nemen.”

Gedetailleerde specificaties en prijzen van de elektrische performance-SUV van Jaguar worden bekendgemaakt in maart 2018. De wagen zal dan ook officieel besteld kunnen worden.

Over ons

Jaguar Drivers’ Club is de enige Jaguarclub in België. Onze club is tweetalig en stelt zich als doel de eigenaars en liefhebbers van Jaguar, Daimler, SS en Lanchester wagens samen te brengen. Ongeacht het type of bouwjaar.

Jaguar Drivers' Club

Akeli (Antwerpen-Kempen-Limburg)

Brabant

Hageland

Vlaanderen

Wallonië